Skip to content

On descarregar música lliure de drets?

Written by

Jacinto

Vols publicar un projecte audiovisual i no saps com obtenir les pistes que necessites, descobreix en aquest article On descarregar música lliure de drets? Perquè puguis fer totes les publicacions que vulguis sense haver de pagar per una llicència d’ús.

Què és la música lliure de drets?

La música lliure de drets és aquella que es pot utilitzar sense incórrer en delictes o la necessitat de fer un pagament, ja que qui l’ha creada ha cedit el seu dret. En aquest sentit, es tracta de cançons de lliure ús que no generen regalies per a ningú i poden emprar-se lliurement en els projectes que vulguis.

A més, hi ha també les pistes considerades “música lliure de regalies”, on l’autor conserva els seus drets però ningú no l’ha de pagar per utilitzar-les.

Quins tipus de música lliure de drets podeu trobar?

Hi ha diverses opcions d’àudio disponibles, obtenint-les en diverses modalitats de Royalty Free Music.

One-Time Free

És una modalitat en què es paga una única vegada per obtenir la llicència de per vida i emprar-la en el que vulguis.

En general no són costoses i hi ha una àmplia varietat de pistes amb gèneres variats.

Bancs d’àudio

Funcionen de manera similar als bancs d’imatges lliures de drets d’autor i és possible trobar pistes, cançons, efectes i més.

Hi ha tant pàgines gratuïtes com de subscripció Premium, d’acord amb la plataforma que trieu.

Contracte directe amb un professional

La idea és que contractis un autor que creï directament les pistes d’àudio per a tu, així obtindràs música personalitzada per als teus projectes, de la qual a més tindràs el 100% dels drets.

On es pot descarregar música lliure de drets per ser utilitzada en projectes?

És possible trobar i descarregar música lliure de drets dautor en diverses plataformes i llocs web disponible en línia, de manera que no tindràs problemes a trobar allò que necessites.

En aquesta oportunitat, us explicarem sobre les principals pàgines que ofereixen aquest tipus de pistes.

SoundCloud

Aquesta és una plataforma molt popular on els nous artistes comparteixen les seves pistes per aconseguir més popularitat entre el públic.

A més de poder trobar varietat de gèneres musicals, també permet que els usuaris interactuïn directament amb els autors que col·loquen les seves pistes a disposició a la plataforma.

PremiumBeat

Es tracta de la versió i àudio de la popular Shutterstock i compta amb una àmplia varietat de música lliure de drets, ideals per ser utilitzades en diversos projectes.

Aquesta plataforma requereix subscripció per tenir accés al catàleg mensual, però algunes pistes poden estar subjectes a condicions.

En aquesta plataforma podràs trobar-ho tot ben organitzat i un sistema intuïtiu que et permetrà navegar-hi de manera senzilla.

Audionity

Aquesta plataforma d’origen espanyol ofereix pistes lliures de drets d’autor, amb cançons de gènere variat i contingut excel·lent.

En utilitzar aquesta plataforma i utilitzar les pistes lliures, és possible donar suport al sorgiment dels nous artistes i podràs fer-ne ús tota la vida.

Es poden efectuar pagaments d’1 euro en endavant i aquest fons serveix per donar suport als artistes hispanoamericans.

Artlist

Aquesta plataforma és de les que més pistes conté i s’actualitza de manera constant per oferir més al seu públic.

A més de pistes i cançons, ofereix efectes de so, música variada i més, amb l’opció de prova gratis, descarregant amb marca d’aigua i exclusivitat personal.

Si vols obtenir l’opció d’ús il·limitat, pots recórrer a qualsevol dels plans que ofereixen, a preus força accessibles i el contingut dels quals és aprovat per grans companyies com YouTube.

Aquestes són només algunes de les opcions que trobaràs disponibles actualment per descarregar música lliure de drets. No obstant això, en cas que vulguis escoltar un altre tipus de música, et recomanem fer servir les plataformes més populars de l’actualitat i retribuir als seus amos el valor que es mereixen com a creadors.

Next article

Música lliure

Join the discussion

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *