Skip to content

Grups de música Catalans

Written by

Jacinto

L’art és sens dubte part de la vida quotidiana, per la qual cosa gaudir-ne del millor és excel·lent alternativa i és allà on val la pena conèixer els grups de música Catalans més rellevants de la història.

Top 10 de grups musicals Catalans

Actualment, els grups de música Catalans es troben en auge i això és perquè han arribat amb nous ritmes per marcar tendència i fer que tots gaudeixin de la seva energia.

Dins dels grups de música catalana més rellevants hi ha diversitat de gèneres, incloent pop, indie, folk, rumba i altres.

Stay Homes

Aquesta banda creada el 2020, en ple confinament després de la pandèmia, ha aconseguit popularitzar-se mundialment.

Es tracta de 3 integrants que van començar pujant la seva música a YouTube i actualment han generat tota una revolució musical, amb cançons divertides i molt enganxoses.

Manel

Aquesta banda de popo folk va ser llançada al costat del seu primer disc l’any 2008, producció el títol de la qual era “Els millors professors” i la recepció del públic així com el seu èxit va ser increïble.

Van rebre el premi al millor disc Pop-Rock de l’any de música en català ia partir d’aquell moment la seva carrera ha estat un ascens constant.

La Adhesiu

La Pegatina és un grup que es va originar als carrers del Raval, a Montcada i Reixach i actualment és molt popular i conegut, dins i fora de la regió catalana.

Servicio discreto chofer barcelona privado y de lujo.

Aquesta banda ofereix música de gènere “rumba catalana”, ska, reggae i fins i tot llatí, posant a ballar nens, joves i adults amb les seves cançons alegres.

El 2007 van llançar el seu primer disc amb el títol “Al carrer” i des de llavors el seu èxit ha estat rotund.

Txarango

Aquest grup musical català es va crear el 2010 amb Alguer Miquel com a vocalista ia més de portar al públic bona música, participen activament en diverses iniciatives humanitàries.

Blamut

Aquesta banda porta al públic música fusió de gèneres, catalana, pop i folk. Es va crear l’any 2003 però només fins al 2009 se’n va començar a parlar entre els aficionats i admiradors.

Tot i això, en l’actualitat, és de les bandes més populars i han aconseguit produir 4 discos reeixits.

Els Amics de les Arts

Aquest és un altre dels grups musicals catalans que barreja la música pop i l’electrònica que s’ha convertit en tot un èxit, gràcies a les lletres, que expliquen històries quotidianes de forma irònica i entretinguda.

Mishima

Aquesta és una banda de música pop que es va originar el 1999 i que encara continua sent reeixida a la regió catalana i la resta del món.
Aquest grup de Barcelona va iniciar cantant en anglès però del 2009 en endavant van decidir dedicar-se a cantar en català.

Els Catarres

Aquest grup es va originar l’any 2010 i encara que per a l’època molts corejaven les seves cançons, la que els va donar la fama més gran va ser la titulada “Jenifer”.

Amb el vídeo musical d’aquesta cançó d’èxit, el nombre de vistes es va disparar i van aconseguir ser llançats a la fama, un lloc que conserven actualment.

Doctor Prats

Aquesta és de les bandes més recents del nostre llistat i es va originar el 2015 amb el llançament del seu primer àlbum, Patates amb peix, tot un èxit als festivals musicals de Catalunya.

Aquesta banda ofereix al públic música fusió de rock amb ritmes llatins com la rumba i això en combinació amb la seva vestidura icònica d’indis nadius americans és tota una experiència.

Gertrudis

Creada el 2004, aquest grup musical català ofereix al públic música de gènere rumba catalana i des del seu origen fins a l’actualitat ha estat reeixit dins i fora de la regió.

Previous article

Com es pot saber si una cançó està lliure de drets?

Join the discussion

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *