Entrevistem a EVE

EVE és una de les propostes més trencadores, inclassificables i inconfusibles que podem trobar en el panorama musical català. El seus membres, el Gerard, l’Oriol, el Genís i el Carles, ens revelen alguns elements que conformen aquest insòlit beuratge.

“El que té el rap que a mi més m’agrada és que no té tantes barreres com altres músiques”: entrevista a Drakir a.k.a. Nu Drama

bona 2Ja és fosc quan arribo, amb algun retràs, a la plaça Orfila del barri barceloní de Sant Andreu per trobar-me amb en Ricard Soler, la persona que hi ha al darrera d’aquest enigmàtic Drakir a.k.a. Nu Drama que amb ànim de pioner va obrint, amb una proposta del tot personal, camí dins el rap i el hip-hop en català. Continua la lectura de “El que té el rap que a mi més m’agrada és que no té tantes barreres com altres músiques”: entrevista a Drakir a.k.a. Nu Drama

Ja és aquí la nova versió 2.1. de Musicalliure.cat

Benvolguts membres de músicalliure.cat,

Us volem donar la benvinguda al 2016 amb novetats a Musicalliure.cat. Comencem l’any estrenant la versió 2.1., amb cosetes noves i la cara una mica renovada. Passeu, passeu.

D’entrada, hem fet alguns retocs estètics, seguint la mateixa línia però amb una mica més de color. Tot va agafant forma per ser cada vegada més la nova Musicalliure.cat però sense deixar enrere d’on venim.

A banda d’això, però, hem incorporat una secció nova a la portada: els temes + nous. D’aquesta manera, encara que ja faci temps que us vau registrar, seguireu sortint a la portada com a novetat si pengeu més música, perquè tothom pugui veure que heu ampliat el vostre catàleg.

Una altra novetat es troba en el reproductor: ara us donem l’opció de que reproduiu totes les cançons d’un autor en un sol clic.

També hi ha novetats a la secció: el + escoltat. Musicalliure.cat porta molts anys en marxa i òbviament hi ha cançons que s’han escoltat moltes vegades. Per compensar aquest fet, hem creat el filtre del + escoltat en l’últim mes. D’aquesta manera també donem visibilitat als nous artistes amb els nous èxits.

Però, sobretot, una novetat que ens fa molta il·lusió és la vinculació amb ViaSona.cat. Si pengeu una cançó i hi adjunteu la lletra, aquesta sortirà directament a la web ViaSona. Tingueu en compte però que aquesta web només penja lletres en català.

Aquestes són totes les nostres novetats. Però no ens aturem. Musicalliure.cat és un projecte en constant creixement i evolució. Sempre estem oberts a qualsevol suggeriment, o col·laboració. Així que si teniu alguna idea, suggeriment, ganes d’escriure al blog o de col·laborar amb nosaltres, només heu de contactar-nos i us rebrem amb els braços oberts. Al cap i a la fi, no hi ha millors consellers que els usuaris de la web.

Esperem que gaudiu de les novetats incorporades.

Fins molt aviat!

Molt atentament,

L’equip de músicalliure.cat

Bowie, you should be on right now

David Bowie caracteritzat com The Thin White Duke en una imatge promocional de 'Station to Station'.
David Bowie caracteritzat com The Thin White Duke en una imatge promocional de ‘Station to Station’.

Ja fa molt de temps, ell cantava allò de “she’ll come, she’ll go”. Ella era no pas altra que aquella Lady Grinning Soul de la cançó homònima de l’àlbum Aladdin Sane del 1973. Ella vindrà, ella marxarà, com ho va fer tot just ahir la vida de David Robert Jones, o com tots el coneixíem i recordarem, David Bowie. Continua la lectura de Bowie, you should be on right now

“Allò important és recuperar aquesta essència humana que ens agermana”: entrevista sense presses a Sílvia Tomàs

Silvia Tomàs Trio - Vigo 2015-0691_optSón les onze del matí i espero la Sílvia al punt d’encontre acordat: davant l’entrada principal de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. La veig arribar, prou puntual i acompanyada. S’acomiada breument del seu acompanyant i llavors ens presentem amablement. Tot seguit, entrem a la universitat i, entre les seves parets, la Sílvia exclama: “Quants records…!”. M’explica que va ser a la històrica tancada a la universitat en contra del Pla Bolonya que va tenir lloc de novembre del 2008 al març del 2009. Sens dubte, un primer i eloqüent indici d’allò que defineix a aquesta cantautora barcelonina, davant de tot, lluitadora, reivindicativa i compromesa. Finalment, arribem als jardins de la universitat, aquest racó que sembla ignorar el tràfec de la ciutat que l’envolta. Hi triem un banc i comencem a gravar. Continua la lectura de “Allò important és recuperar aquesta essència humana que ens agermana”: entrevista sense presses a Sílvia Tomàs

Cinc coses que heu de saber abans entrar a gravar

Entrar a gravar a l’estudi és un moment emocionant i molt important per a un grup de música. Després de incomptables hores d’assaig, composició i directes, cal fer el següent pas i plasmar tot això en un EP o LP que servirà per poder mostrar al món la vostra obra.

Els estudis de gravació d’avui en dia ja no treballen amb una cinta magnètica com haureu vist a les pel·lícules o documentals, sinó que els ordinadors han pres el relleu i amb el gran avenç de la informàtica musical, en qüestió d’un mes de feina es pot tenir a les mans l’obra enllestida. Però això no ens lliura de tot. Gravar implica treballar dur, treballar molt i encara més coordinar la feina.

Des de l’equip de l’estudi Sono:Corp us volem donar una sèrie de consells a partir de la nostra experiència per poder treure el màxim partit a la vostra propera gravació, perquè, com ja veureu, a l’estudi el temps és or! Continua la lectura de Cinc coses que heu de saber abans entrar a gravar

Tres noves propostes musicals imperdibles

D’ençà que des de MusicaLliure.cat hem emprès aquesta nova etapa, actualitzada i optimizada, no ens han faltat raons per seguir endavant amb les butxaques plenes de ganes i il·lusió. Dues de les últimes, l’atenció que ens han dedicat, d’una banda, a l’Espai Internet de TV3 el passat 4 d’octubre i, de l’altra, a Racó Català el passat 14 del mateix mes, quelcom que agraïm i que tothora suposa per a nosaltres la feliç responsabilitat d’estar a l’alçada de les expectatives.

Així mateix, però, ha suposat un nou impuls pel que fa a la incorporació de nous músics al nostre portal. Incorporacions que s’han anat sumant en els darrers mesos i que donen bon exemple de la vitalitat i de la riquesa de la música produïda als Països Catalans. Tot seguit, ens detindrem en tres bandes recentment incorporades a MusicaLliure.cat ben representatives d’aquesta vitalitat i riquesa. Continua la lectura de Tres noves propostes musicals imperdibles

La realitat musical de Catalunya: un repte

El darrer 22 de juliol la Generalitat de Catalunya comunicava al seu web un esclaridor estudi sobre els hàbits musicals a Catalunya. Entre el ventall de dades aportades per l’estudi, publicat al núm. 27 de DeCultura, hi ha la de que un 59,3 % de la població catalana escolta música cada dia. Es pot aspirar a més, però un 60 % oficiós tampoc és mala nota (tinguem en compte que el que òbviament comptabilitza l’estudi és l’escolta voluntària de música, no pas l’audició del fil musical del metro). Ara bé, més enllà d’això, una de les vàries coses que aquest estudi posa de manifest –i que donarien peu a més d’un article– és la progressiva consolidació, segons la generació és més jove, de la opció de no pagar per escoltar la música. Continua la lectura de La realitat musical de Catalunya: un repte

Benvinguts al Bloc de MusicaLliure.cat!

Després de la publicació del nou web, des de MusicaLliure.cat seguim ampliant els nostres horitzons. Fruit d’això us presentem  el nostre Bloc, un espai que, més enllà de ser un complement de la nostra web, pretenem que esdevingui un aparador atractiu i engrescador per a la publicació de textos al voltant de la música en qualsevol de les seves vessants.

Així, aquí hi trobareu ressenyes dels nous treballs dels nostres artistes i publicacions al voltant de tot allò relacionat amb l’eix central de la nostra tasca – la música lliure -, però també hi tindran cabuda articles de temàtica musical oberta (des del rock fins la música clàssica), així com textos de caràcter divulgatiu i d’altres de caire més reflexiu, sempre dins l’òrbita musical i sempre parant especial atenció a als Països Catalans.

Amb tot plegat, volem oferir-vos un bloc que us sigui útil i estimulant musical i culturalment. Un bloc al que, a més, us convidem a col·laborar-hi, ja sigui en forma de suggeriment d’idees o fins i tot com a redactors d’articles (contacteu-nos i en parlem).

I ara sí, apaguem les llums i que soni la música!

Benvinguts!